Bihar Board Matric Exam 2022 Objective Subjective Question 2022?

class 10th english question ll class 10 english pdf ll class 10 english chapters ll 10th english book pdf ll 10th new book pdf

Bihar Board 12th Time Table 2022 – All of you can find the BSEB Intermediate Arts, Commerce, Science Exam Date from this page. The Bihar School Education Board will be released the 12th Exam Schedule soon on the official website biharboardonline.bihar.gov.in. Students need visit at official Website of Bihar Board Examination and Download their BSEB Inter Time Table. Candidates want to any more details about exam Program then you can visit this page.

What's in this post?

1. The old woman was :

(a) foolish

(b) wise

(c) shy

(d) bold

Answer:- B

2. The young people asked the old woman a question whose answer could only be given by one who could :

(a) hear

(b) smell

(c) read

(d) see

Matric Exam 2022 Math  Online Test 

class 10th science online test 2022 

Social Science Online Test Quiz 2022 

Answer:- D

3. The old woman was …….. enough to know she could not help the young people.

(a) stupid

(b) intelligent

(c) strong

(d) suspicious

Answer:- B

4. The sadness of the slaves made them sit with their bent.

(a) wrists

(b) shoulders

(c) spoons

(d) legs

Answer:- B

5. Every one of the slaves knew that the next stop will be their :

(a) first

(b) second

(c) fourth

(d) last

Answer:- D

6. Who is the author of this article ‘Once Upon a Time’ ?

(a) Aung San Suu Kyi

(b) R.C. Hutchinson

(c) Toni Morrison

(d) Rohitan Mistri

Answer:- C

7. Who is the first black woman to receive Nobel Prize ?

(a) Aung San Suu Kyi

(b) Toni Morrison

(c) Amrita Pritam

(d) None of these

Answer:- B

8. When did Toni Morrison receive the Nobel Prize ?

(a) A.D. 1990

(b) A.D. 1992

(c) A.D. 1993

(d) A.D. 1994

Answer:- C

9. Which of the following awards was also given to Toni Morrison ?

(a) Booker Award

(b) Remon Magssessay

(c) Politzer

(d) None of these

Answer:- C

10. Which of the following is the recent novel of Toni Morrison ?

(a) Merchant

(b) Paradise

(c) Apartheid

(d) None of these

Answer:- B

11. How was the old woman ?

(a) Blind

(b) Wise

(c) Softly Spoked

(d) A.S.U.

Answer:- A

12. Aung San Suu Kyi was fighting for ……… in Burma.

(a) democracy

(b) dictatorship

(c) monarchy

(d) tyranny

Answer:- A

13. The Novel peace prize was given to Suu Kyi in :

(a) 1922

(b) 2000

(c) 1990

(d) 1991

Answer:- D

14. Aris firmly believed that his mother would have accepted the prize for all the ……… of Burma, not for herself.

(a) people

(b) monks

(c) politicians

(d) soldiers

Answer:- A

15. Aris feels that the common people of Burma would be the ultimate when Burma became a peaceful and free country.

(a) winners

(b) losers

(c) rulers

(d) slaves

Answer:- A

16. Aris felt the Nobel peace prize given to Suu Kyi would help the Burmese people …….. themselves a little more.

(a) overestimate

(b) respect

(c) underestimate

(d) indulge

Answer:- B

17. Who is the author of the article “Acceptance Speech’?

(a) Aung San Suu Kyi

(b) Khuswant Singh

(c) R.C. Hutchinson

(d) Rohinton Mistri

Answer:- A

18. Which of the following country do Aung San Suu Kyi belong?

(a) Bangladesh

(b) Myanmar

(c) Malyesia

(d) Indonesia

Answer:- B

19. When was Aung San Suu Kyi born ?

(a) 19 June, 1945

(b) 21 July, 1944

(c) 8 November, 1948

(d) 25 September, 1946

Answer:- A

20. Aung San Suu Kyi is a

(a) Revolutionary

(b) Pro-democracy Activist

(c) Classical Dancer

(d) Poetess

Answer:- B

21. What is the name of the political party headed by Aung San Suu Kyi ?

(a) National Congress

(b) Myanmar League

(c) National League for Democracy

(d) Myanmar Congress

Answer:- C

22. Who received the Nobel Prize awarded to Aung San Suu Kyi ?

(a) Her Son

(b) Her Sister

(c) Her Mother

(d) Her Daughter

Answer:- A

23. Who’s dedication and personal sacrifice comes to be a worthy symbol through whom the plight of all the people of Burma may be recognised ?

(a) Aung San Suu Kyi

(b) Her Son

(c) People of Burma

(d) None of these

Answer:- A

24. Which of the following prize was awarded to Suu Kyi?

(a) Nobel Prize

(b) Rafto Prize

(c) Sakharov Prize

(d) All of these

Answer:- D

25. How would she being her speech according to the son of Aung San Suu Kyi ?

(a) With thanks

(b) With Joy

(c) By saying, the she accepts Nobel Prize in the name of all the people of Burma

(d) None of these

Answer:- C

class 10th english question , class 10 english chapters , 10th new book pdf  , class-10th-english-question , class 10 english chapters , 10th new book pdf

Friends, to update, you will answer any question in your mind, you will be disabled forever, you will ask what is your answer.

Note: – In the same way, we will first give information about new or old government schemes launched by the central government and state government on this website.cscdigitalsevasolutions.com If you give through, then do not forget to follow our website.

If you liked this article then do like and share it.

Thanks for reading this article till the end…

Posted by Sanjit Gupta

Join Our Group For All Information And Update, Also Follow me For Latest Information
Whatsapp Group Join Now ↗️Click Here
Facebook Page ↗️Click Here
Instagram ↗️Click Here
Telegram Channel Techguptaji ↗️Click Here
Telegram Channel Sarkari Yojana ↗️Click Here
Twitter ↗️Click Here
Website  ↗️Click Here

class 10th english question , 10th new book pdf


✔️  Is Bihar Board 12th Exam 2022 Cancelled?

Bihar Board Examination 2022: Bihar Education Minister Vijay Kumar Chaudhary made it clear a few days ago that there will be no delay in the Bihar Board examinations under any circumstances. Both matriculation and inter exams will be held on time.

✔️  Will 2022 boards be Cancelled?

The first term of board exams was held in November-December 2021 and the second phase is supposed to take place in March-April 2022. As per a report by IANS, it is highly unlikely for the board exams to be cancelled this year.

✔️  Are 10th board Cancelled 2022 SSC?

MSBSHSE has decided to conduct the Maharashtra SSC and HSC exams 2022 offline as per the schedule which was released earlier. The Maharashtra State Board of Secondary and Higher Secondary Education (MSBSHSE) has decided to conduct the Maharashtra SSC and HSC exams 2022 as per the schedule released earlier.

✔️  How is CBSE 10th marks calculated 2022?

In the CBSE 10th exams 2022 , each term will comprise 50 per cent of the syllabus. As per the CBSE 10th exam pattern 2022, each term will account for 50 marks each.11-Jan-2022

✔️  Will class 12 Term 2 exams be Cancelled?

Growing number of students demand cancellation of CBSE Class 10, 12 Term 2 Board Exams 2022. However, the CBSE, CISCE are yet to announce the schedule of the term 2 exams. But the CBSE in its earlier statement had said that the term 2 exams will be conducted only if the Covid-19 situation gets better.

Leave a Comment